kthehu mbrapa

Prof. Ass. Dr.Zirije Hasani

Zv. Dekan, Profesor Asistent

Zirije Hasani mori thirrjen PhD në Shkurt të vitit 2019, në Universitetin “Kirili dhe Metodi” në Shkup, Fakulteti i Shkencave Kompjuterike. Fusha e hulumtimit: “Detektimi i Anomalive në Kohë Reale në Sasi të Madhe të të Dhënave”.

Studimet e magjistraturës i përfundoi në vitin 2012 me temën e tezës së magjistraturës me titullin “Programimi dhe Mirëmbajtja e Aplikacioneve për Publikim të revistave online” në Fakultetin e Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore në Universitetin e Evropës Jug Lindore në Maqedoni.

Kurse studimet deridiplomike i përfundoi në vitin 2010 me temën e diplomës me titullin “Dizajnimi dhe simulimi i numëruesve me modul të çfarëdoshëm” në Fakultetin e Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore në Universitetin e Evropës Jug Lindore në Maqedoni.

Ajo ka publikuar punime të shumta shkencore në revista ndërkombëtare dhe është aktive në konferenca shkencore ndërkombëtare, kryesisht në fushën e bazave të të dhënave dhe web programimit. Fusha e hulumtimit e saj kryesisht është në minimin e të dhënave; Analizimin e të dhënave të mëdha në kohë reale; Web-i semantik; Web programimi; Detektimi i anomalive në kohë reale, etj.

Ajo ka qenë dhe është pjesë e projekteve të ndryshme Europiane si PhDICTKES, SMART4ALL, ResearchCULT, BESTSDI, etj.

 

Autobiografia – CV (Shqip)

Autobiografia – CV (English)

Pozicioni: Profesor Asistent
Angazhimi: Profesor
Titulli: Doktorrante e Shkencave Kompjuterike
Mësimdhënës ne: Fakultetin e Shkencave Kompjuterike
Telefoni:
Orari i punës:

Lëndët që ligjëron:

– Përmbajtja Statike e Web-ingjinieringut

– Marketingu Online

– Përmbajtja dinamike e web-ingjinieringut

– Modelet e biznesit elektronik

– Baza e te Dhenave

Title Place Country
A distributed architecture for transaction synchronization in Distributed Database System. "Journal of Science, Innovation and New Technology", November 2011 Albania
Presentation for On Conference Type of
Mobile payment architecture and challenges. International conference  “Information System and Technologies and their Importance in the Economic Development” 11 June 2011 Scientific
Programming ofapplications for publishing online journals. Conference AlbShkenca, 31 August 2012 Scientific
Developing mobile application for car parking locator with App Inventory. International Conference “Balkans Between East and West” 5,6,7 June 2013. Scientific
Online marketing and his relation to web engineering International Conference “Balkans Between East and West” 5,6,7 June 2013. Scientific
Survey of Technologies for Real Time Big Data Streams Analytic 11th International Conference on Informatics and Information Technologies. April 11-13, 2014. Scientific
Lambda Architecture for Real Time Big Data Analytic ICT Innovations 2014, 9-12 September 2014 Scientific
Conference Title Conference name City Country
Mobile payment architecture and challenges. International conference  "Information System and Technologies and their Importance in the Economic Development" 11 June 2011 Tirana Albania
Programming ofapplications for publishing online journals. Conference AlbShkenca, 31 August 2012 Skopje Macedonia
Developing mobile application for car parking locator with App Inventory. International Conference "Balkans Between East and West" 5,6,7 June 2013. Prizren Kosovo
Online marketing and his relation to web engineering International Conference "Balkans Between East and West" 5,6,7 June 2013. Prizren Kosovo
Survey of Technologies for Real Time Big Data Streams Analytic 11th International Conference on Informatics and Information Technologies. April 11-13, 2014. Bitola Macedonia
Lambda Architecture for Real Time Big Data Analytic ICT Innovations 2014, 9-12 September 2014 Ohrid Macedonia